Меню
company logo
ХНЕУ ім. С. Кузнеця

«Дані як базис роботи журналіста»: експертка YouControl Вероніка Бойко провела для студентів практичний вебінар

✨20 березня за ініціативою Асоціації відкритих даних і YouControl та завідувачки кафедри управління соціальними комунікаціями Катерини Яресько відбувся вебінар «Дані як базис роботи журналіста». Його провела комунікаційниця Асоціації відкритих даних та експертка з продуктів YouControl – Вероніка Бойко.

🏫До заходу доєдналися студенти Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця та інших закладів вищої освіти, а саме: Львівського національного університету ім. І. Франка, Сумського державного університету, Тернопільського національного педагогічнному університету ім. В. Гнатюка та Херсонського державного університету.

На початку зустрічі Вероніка Бойко показала учасникам функціонал та вкладки інтерфейсу платформи, розкрила принципи роботи.

📊Спікерка пояснила студентам, як розрізняти дані та інформацію, продемонструвала ефективні методи роботи з базами даних YouControl на прикладі конкретних компаній, а також показала на прикладах, як знаходити зв’язки між різними юридичними та фізичними особами. Студенти познайомилися з кількома реєстрами України, отримали корисні посилання та цікаві теми для майбутніх журналістських матеріалів. А також зрозуміли масштабність даних, доступних на платформі.

👩‍🏫Зустріч пройшла в активному діалозі між експерткою та студентами.

✨ «Враження від вебінару залишилися надзвичайно позитивні. Особливо корисним було роз’яснення процесів пошуку та аналізу даних про компанії та їх керівників, а також методів виявлення зв’язків з рф та іншими країнами. Ці знання безцінні для журналістів, які прагнуть до глибокого розслідування та висвітлення правди. Велика подяка організаторам за можливість навчатися та розвиватися у такому важливому напрямку», — поділилися враженнями студенти ХНЕУ ім. С. Кузнеця.

Дякуємо Вероніці Бойко за насичений та дуже корисний матеріал🤝🫶

✍️текст: студентка 2 курсу ОП «Медіа-комунікаціі» Кароліна Котляренко