Меню
company logo
ХНЕУ ім. С. Кузнеця

Кафедра міжнародних відносин, політичних наук і практичної філософії

Рік заснування – 2021. До цього часу (з 1970 р.) – кафедра філософії та політології. Згідно наказу № 230 від 29.12.2020 року кафедра філософії та політології була перейменована на кафедру міжнародних відносин, політичних наук і практичної філософії з 01.01.2021 року. На кафедрі працює 3 доктори наук, професори; 4 кандидати наук, доценти; 1 старший викладач; 2 викладачі.

Колектив кафедри міжнародних відносин, політичних наук і практичної філософії
Олег КУЗЬ

КУЗЬ Олег Миколайович

Завідувач кафедри міжнародних відносин, політичних наук і практичної філософії, доктор філософських наук, професор

Автор більше 100 публікацій, з яких 6 монографій (у співавторстві), 15 навчальних посібників, 38 статей у фахових виданнях України. Підготував 1 кандидата політичних наук. Член президії Харківської асоціації політологів.

Сайт кафедри: http://www.kafmvp.hneu.edu.ua/

З 2020 року кафедра міжнародних відносин, політичних наук і практичної філософії є випусковою для першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти за спеціальністю 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» (галузь знань – 29 «Міжнародні відносини»). А також за спеціальністю 052 «Політологія».

Спеціальність «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» дозволяє студентам вивчати теорію, історію та практику міжнародних відносин і дипломатичної служби; принципи транснаціональних і транскордонних відносин; зовнішню політику України та окремих держав; міжнародні організації та міжнародні комунікації; особливості міжнародних відносин, державного управління та політичних режимів у окремих регіонах світу; міжнародно-політичні та соціально-політичні процеси на глобальному, регіональному та локальному рівнях; проблеми міжнародної безпеки, війни та миру; міжнародні конфлікти; методи політичної аналітики.

Підготовка здобувачів вищої освіти за бакалаврським рівнем здійснюється за освітньо-професійною програмою «міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», що фокусується на міжнародно-політичному аналізі системи міжнародних відносин та поведінки її учасників, регіональних підсистем глобального світу, проблематизує неурядову складову міжнародних відносин через діяльність політичних партій, громадських організацій, органів місцевого самоврядування. Бакалавр з міжнародних відносин, суспільних комунікацій та регіональних студій здатний виконувати професійні види робіт й обіймати первинні посади в органах державної влади, організаціях і бізнес-структурах різних видів діяльності та форм власності згідно з Національним класифікатором України. 

Адреса: 61166 м. Харків, пр-т Науки, 9а
ХНЕУ ім. С. Кузнеця,
перший навчальний корпус, ауд. 511, 512
тел. +38(057) 702 06 97 (3-03 дод.)
E-mail: kaffilosof@hneu.edu.ua, olehkuz@hneu.net