Меню
company logo
ХНЕУ ім. С. Кузнеця

«Дані як базис роботи журналіста»: 20 березня запрошуємо на вебінар від експертів YouControl

Асоціація відкритих даних у партнерстві з YouControl запрошує викладачів та студентів журналістських освітніх програм ХНЕУ ім.С.Кузнеця на вебінар «Дані як базис роботи журналіста».

Під час заходу комунікаційниця Асоціації відкритих даних та експертка з продуктів YouControl Вероніка Бойко розповість:

✔️як відрізняти дані від інформації;
✔️де шукати та як тлумачити дані про підприємства та їх директорів;
✔️як виявити зв’язок компанії з рф та країнами-союзниками агресора;
✔️як перевірити депутата чи публічну особу;
✔️які дослідження можна робити на основі даних.

Вебінар відбудеться у середу, 20 березня, о 15:50 (на 5 парі).

Щоб взяти участь, потрібно зареєструватися:

https://forms.gle/nH2pajWVEoHME7bt9 (https://forms.gle/nH2pajWVEoHME7bt9

Довідково:

«YouControl» – це українська ІТ команда, яка працює 9 років на ринку України та створила продукт для перевірки, моніторингу, виявлення зв’язків юридичних та фізичних осіб на основі відкритих даних з понад 200 джерел України та понад 50 Європейських реєстрів.  Систему використовують з метою припинення правопорушень, корупції, виявлення ворожої агентури та терористів, виявлення та застосування санкцій проти РФ.

Асоціація відкритих даних – це громадська організація, заснована командою YouСontrol. Ми працюємо у сфері українських та міжнародних відкритих даних, полегшуючи доступ до даних громадським активістам, журналістам, державним установам та бізнесу, протидіючи шахрайству та корупції. За минулий рік ми навчили понад 300 медіа та ГО використовувати відкриті дані для проведення розслідувань досліджень та протидії корупції. 

Понад 12 000 журналістських розслідувань щорічно публікуються з використанням інструментів YouControl. Ми регулярно проводимо навчання для органів державної влади, журналістів, громадських організацій та підприємців.