Меню
company logo
ХНЕУ ім. С. Кузнеця

Кафедра статистики і економічного прогнозування

Місія кафедри – це підготовка креативного фахівця сьогодення, що відповідає потребам національного й міжнародного ринку праці, здатного до інформаційно-аналітичної діяльності, моделювання процесів та формування статистичної підтримки прийняття ефективних управлінських рішень в економіці, бізнесі та соціальній сфері.

На кафедрі статистики і економічного прогнрозування працюють 2 доктори економічних наук, 2 професори; 4 доценти, 4 кандидати наук, 2 старших викладачі.


Олена РАЄВНЕВА

РАЄВНЕВА Олена Валентинівна

Завідувач кафедри бізнес-статистики і аналітики, доктор економічних наук, професор, Академік АЕН України

Автор понад 450 наукових праць, науково-методичних робіт, керівник спільної словацько-української магістерської програми двох дипломів «Бізнес-аналітика та інформаційні системи у
підприємництві» (з 2017р), організатор Міжнародної науково-практичної конференції ХНЕУ ім. С. Кузнеця «Економічний розвиток та спадщина Семена Кузнеця» (з 2016 р.).

Нагороди: номінант «Золотий знак ХНЕУ», Номінант знаку МОН «Відмінник освіти», Номінант знаку МОН «За наукові досягнення»

Сайт кафедри: statistics.hneu.edu.ua/


Кафедра бізнес-статистики і аналітики є випускаючою за спеціальністю 051 «Економіка», освітня програма “Бізнес-статистика і аналітика”

Освітня програма «Бізнес статистика і аналітика» спрямована на формування широкопрофільного фацівця, що вміє глобально, масштабно аналізувати процеси підприємництва, формулювати та прогнозувати стратегію розвитку бізнесу, ретельно вивчати внутрішню структуру організації та її зовнішні ділові зв’язки.

Програма поєднує у собі аналіз бізнес-систем та бізнес-середовища, моделювання бізнес-процесів, ІТ-аналітики, аналізу бізнес-процесів, стратегічний аналіз бізнесу і призначена для підготовки студентів, що будуть займатися аналітичними дослідженнями в різних секторах економіки (фінанси, маркетинг, менеджмент, біржової торгівлі, банківських і т. ін. ), управління проектами та розробки довгострокової стратегії бізнесу компанії.

Програма надає студентам знання і практичні навички, необхідні для ефективного використання даних, застосовування статистичних інструментів і прогнозного моделювання для аналізу великих обсягів неструктурованих даних (Mathcad, Matlab, R, Excel, Statistica); моделювання бізнес-процесів з використанням різних нотацій (Unified Modeling Language (UML), IDEF, діаграма потоків даних (DFD)). Студенти бізнес-аналітики отримають необхідні знання в області економіки, управління, інформаційних технологій та оболонок для роботи в організаціях різних секторів економіки, державних установах національного, регіонального та муніципального рівнів влади, створення власних бізнес підприємств, електронного бізнесу та електронної комерції.

Европейська освіта та досвід

На кафедрі діє спільна магістерська словацько-українська програма двох дипломів «Бізнес аналітика та інформаційні системи у підприємництві» між ХНЕУ ім. С. Кузнеця та Вищою школою економіки та менеджменту в публічному адмініструванні в м. Братислава (Словаччина), завдяки якій магістранти отримують поглиблене розуміння бізнес-контенту і технічних розробок, можливість вирішувати проблеми, пов’язані з аналітичною роботою в ІТ–індустрії для кар’єрного зростання.

Спільна словацько-українська програма двох дипломів «Бізнес-аналітика та інформаційні системи у підприємництві»

  • Гарантоване отримання першого робочого місця у провідних IT-компаніях та банках Словаччини після успішного закінчення програми;
  • Гарантоване стажування та отримання досвіду роботи в IT-компаніях Словаччини;
  • Можливість одержання додаткових професійних сертифікатів в IT-сфері (Java,C++та ін.);
  • Поглиблене вивчення англійської та словацької мов.

Детальніше про програму тут

Контакти:

Перший корпус ХНЕУ
ім. С. Кузнеця

Адреса кафедри:
61001, м. Харків, просп. Науки, 9а, ХНЕУ ім. С. Кузнеця,
перший навчальний корпус, 4 поверх, ауд. 406, 410
Тел.: 38 (057) 702-18-32 дод. 4-61
e-mail: 
stat.hneu@gmail.com
Соціальні мережі: