Меню
company logo
ХНЕУ ім. С. Кузнеця

Кафедра міжнародної економіки і менеджменту

Ми навчимо тебе вирішувати, змінюватися, йти вперед, мислити нестандартно, приймати виклики, діяти свідомо, відмовлятися від стереотипів, досягати мети, бачити нові можливості, вірити, слухати себе, перемагати!!!

Колектив кафедри міжнародної економіки і менеджменту

Викладачі кафедри є сертифікованими фахівцями в області управління міжнародною конкурентоспроможністю підприємства, міжнародного бізнесу, менеджменту зовнішньоекономічної діяльності, міжнародних фінансів, міжнародного менеджменту та ін. Високий рівень підготовки забезпечується завдяки постійному вдосконаленню навчальних планів, методичного забезпечення, використанню новітніх технологій у навчальному процесі, зокрема ресурсів мережі Інтернет, дистанційної освіти, інтеграції освіти з практичною діяльністю на підприємствах і в установах із зовнішньоекономічними зв’язками.


Олена КОТ

КОТ Олена Володимирівна

Завідувачка кафедри міжнародної економіки і менеджменту
кандидат економічних наук, доцент

Автор понад 100 наукових праць в сфері міжнародної торгівлі, міжнародного економічного аналізу, міжнародної економічної діяльності України

Сайт кафедри: https://kafmeim.hneu.edu.ua/


Освітньо-професійні програми підготовки:

Передумовою формування та розвитку кафедри міжнародної економіки та менеджменту було створення спеціалізованого факультету вищої школи міжнародного бізнесу на базі Міжгалузевого інституту підвищення кваліфікації Харківського державного економічного інституту в 1988 р. Практична спрямованість діяльності зазначеного факультету, яка надавала змогу отримання другої вищої освіти для керівників та спеціалістів підприємств у зовнішньоекономічній сфері, а також плідна співпраця з потужними промисловими підприємствами України обумовили розширення підготовки фахівців ЗЕД. Того ж року було сформовано кафедру міжнародних економічних відносин для підготовки фахівців у сфері міжнародної економіки.

Нині співробітниками кафедри є: 3 професори (Л. І. Піддубна, Н. В. Проскурніна, Т. В. Шталь,), 10 доцентів (О.П. Бутенко, М. В. Горобинська, О. О. Дзеніс, І. Л. Дибач, Ю. Б. Доброскок, М. О. Кіпа, В. О. Козуб, О. В. Кот, А. О. Малюкіна, М. Ю. Серпухов), 2 викладачі (М. Ю. Снопченко, Т. С. Чернуха).

Під керівництвом докторів та доцентів кафедри було захищено 22 кандидатських дисертаційних досліджень. Професори Л. І. Піддубна, Н.В. Проскурніна, Т. В. Шталь входять до складу редколегій наукових видань та збірників як в Україні, так і за кордоном, є науковими керівниками та консультантами з підготовки дисертацій за освітньо-науковим ступенем докторів філософії та докторів наук.

Кафедра спеціалізується на підготовці бакалаврів і магістрів за освітніми програмами «Міжнародна економіка», «Міжнародний менеджмент», «Міжнародна торгівля» та «Міжнародний IT-менеджмент». Забезпечує викладання професійно-орієнтованих навчальних дисциплін: «Міжнародна економіка», «Міжнародний маркетинг», «Міжнародний менеджмент», «Міжнародні фінанси», «Міжнародні валютно-фінансові та кредитні операції», «Митна справа», «Управління міжнародною конкурентоспроможністю підприємства» та ін.

Сучасні глобалізаційні та трансформаційні процеси, які відбуваються в освітянській сфері України, вплинули на зміну стратегічного напряму розвитку кафедри, який полягає у формуванні молоді нового формату, що забезпечить їй можливість посісти гідне місце в сучасному глобалізаційному суспільстві, успішно працювати за фахом та брати активну участь в соціально-економічній та духовній розбудові держави. Для цього кафедра започаткувала співробітництво із закордонними університетами, що надає можливість отримання подвійних дипломів.

Основними конкурентними перевагами кафедри міжнародної економіки і менеджменту є:

  • найбільший в Україні (понад 30 років) досвід підготовки менеджерів-економістів у сфері міжнародної економіки та менеджменту ЗЕД;
  • співробітництво із закордонними університетами та можливість отримання подвійних дипломів;
  • практика і стажування за кордоном;
  • поглиблена комп’ютерна та мовна підготовка (обов’язкове вивчення двох іноземних мов).

На кафедрі сповідують величний принцип: «Викладачі кафедри творять студентів, а студенти — кафедру!» Частина підготовлених кафедрою кандидатів економічних наук продовжують працювати викладачами рідного університету. Випускники кафедри беруть активну участь в забезпеченні ефективного інтегрування економіки України у світовий економічний простір.

Міжнародні проєкти кафедри

Кафедра активно розвиває міжнародне співробітництво з вищими навчальними закладами Європи. 

Контакти:

Головний корпус ХНЕУ
ім. С. Кузнеця

Адреса кафедри:
61166, м. Харків, пр-т Науки, 9а, ХНЕУ ім. С. Кузнеця,
Головний корпус, ауд. 201
телефон: +38 (057) 702-18-32, 3-46 (внутрішній)
e-mail: kafmeim@hneu.net

Соціальні мережі: